Motorrens– undgå dyre reparationer

Alle biler soder til over tid. Der dannes sodaflejringer i bilens motor, hvor nyere bilmotorer tilsoder meget hurtigere end ældre. Det gør at din bil med tiden, vil bruge mere brændstof og forurene mere.

Der er flere årsager hertil: korte køreture gør, at motoren sjældent opnår en tilstrækkelig høj temperatur, samt stadig stigende lovkrav til bilproducenterne om en renere udstødningsgas. Begge dele er noget der bevirker, at motorens komponenter soder til. Med en MOTORRENS kan din motor yde dens fulde effekt igen!

En MOTORRENS hjælper til

• Bedre brændstof-økonomi
• Mere miljøvenlige udstødningsgasser
• Bedre acceleration
• Roligere motorgang
• Rengøring motorens vitale dele
• Forebyggelse af tilstoppet partikelfilter
• Renere katalysator
• Forlænget levetid på din motor

Men har din bil brug for en motorrens? 
Det korte svar er ja. 

Uanset om din bil kører mange kilometer på landevejene, eller om du primært kører kortere byture, får din motor brug for en motorrens.

Jamen, min bil er jo nærmest helt ny? 

Selv om din bil er ny, er en motorrens stadig en rigtig god idé. Ved nyere biler stoppes motoren nemlig hurtigere til end ved ældre. Moderne biler er udstyret med tekniske systemer, som skal reducere CO2-udledningen ved at genanvende en del af udstødningsluften, men som derfor samtidig betyder, at motoren soder mere til. Som tommelfingerregel bør du overveje en motorrens, når din bil er ældre end et år. Efterfølgende anbefaler vi, at du får udført en motorrens ved hver 30.000 km for benzinbiler og 60.000 km for dieselbiler.

Øget trækkraft og forbedret acceleration 

Med en motorrens vil du både opleve en øget trækkraft og en forbedret accelerationsevne – selv hvis du kører i en ældre bil. En test foretaget i samarbejde med MotorTV viser, at du kan forbedre trækkraften fra 0,4 % og helt op til 8,9 % med en motorrens – afhængigt af biltype.

Bedre brændstoføkonomi

Med tiden soder din bils motor til og ydeevnen forringes. Din bil kører kortere på literen og bruger (unødigt) meget brændstof. Det kan en motorrens gøre noget ved. Test i samarbejde med MotorTV viser, at du med en motorrens kan opnå et mærkbart forbedret brændstofforbrug fra 5,4 % op til 41 % – afhængigt af biltype og kørselsmønster.

Bedre samvittighed for miljøet

Når du får lavet en motorrens, giver du miljøet en tanke ved at holde din motor ren, så den forurener mindre. En motorrens renser din bils brændstofsystem for snavs og sodaflejringer, og det giver din motor en renere udstødning til gavn for miljøet.

Færre dyre reparationer

Uanset om du kører i en nyere eller ældre bil, kan du ved at vedligeholde din bil med en motorrens-behandling undgå dyre værkstedsbesøg. Du kan f.eks. undgå at partikelfilteret stopper til, hvis du får renset motoren i tide. På den måde kan du undgå at investere i et nyt filter.

Forlænget levetid på din motor

Bedre acceleration og mere trækkraft giver ikke bare større køreglæde i dagligdagen. Det er også med til at forlænge motorens levetid. Når din motor er ren, er belastningen af motorens centrale dele ikke nær så stor. Det giver din bil de bedste vilkår til at klare udfordringer som køkørsel, koldstart og sejtræk.